Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Ca´Bianca: Moscato d´Asti DOCG 0,75 L

Moscato d´Asti DOCG 0,75 L Země: Itálie
Lokalita: Piedmont
Barva: bílé
Kategorie: sladké
Popis:

momentálně není skladem 

Moscato d’Asti DOCG Bianca má jemné bublinky a bledě zlatou barvu, intenzivní a delikátní buket s náznakem vůně broskví, růží a šalvěje, s letmým dotykem citrusových plodů

Podrobný popis:

Odrůda: 100% Moscato bianco

Vinice: pečlivě vybrané kopcovité pozemky, obrácené směrem k východu (v průměrné nadmořské výšce 350 metrů), jsou v oblasti Alto Monferrato, v okolí městečka Alice Bel Colle, v kraji Piedmont (Severozápadní Itálie).Vinná réva, vedena tradičním systémem Guyot s vyšší hustotou sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína (5.000 sazenic/ha s výnosem 70 hl/ha), je pěstována půdě tvořené vápnitým jílem a vápencem.

Vinifikace: hrozny jsou ponechány na vinici déle než je obvyklá doba sběru, aby se dosáhlo mírného přezrání a přirozeného zavadnutí. Ruční sklizeň probíhá koncem září. Mladý mošt je podroben kvašení při řízené teplotě 17°C, v uzavřených nádržích s pečlivě vybranými kvasinkami. Proces kvašení je náhle přerušen zchlazením s cílem dosažení obsahu 5% alkoholu a přirozeného zbytkového cukru okolo 135 gramů na litr, následuje stáčení nového vína do lahve a okamžité uvedení na trh.

Charakteristika: sladké bílé víno, jemně perlivé, má bledou zlatou barvu; intenzivní a delikátní buket s vůní broskví, růží a šalvěje, s jemným dotykem citrusových plodů; sladká čistá a lahodná chuť s jemným aroma citrusových plodů zanechává v ústech příjemnou osvěžující chuť ovoce, pižma a aromatických bylin.

Analýza složení: 5,10% alkohol; 5,45g/l kyselina; 3,30pH; 135,40g/l zbytkový cukr; 21,50g/l sušina.

Optimální uskladnění: v lahvích uskladněných horizontálně ve chladných a tmavých prostorech; mělo by se pít mladé.

Gastronomická doporučení: ovocné zákusky, sušenky, zákusky z lískových oříšků, pečivo pečené troubě.

Teplota podávání: 6-8°C.

 Zajímavost: Jedná se o druh vína starodávného původu, bylo známo již v římském období jako “Vitis Apiana” , neboť velmi sladké a voňavé hrozny této vinné révy přitahovaly včely.

[ zpět ]