Santi: Proemio Amarone della Valpolicella Classico DOC 0,75 L - wooden box=6 láhví
Země: ItálieLokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:
suché červené víno, tmavě rubínová barva s granátovým nádechem; s výrazným buketem, rozinek a švestek, se stopou vanilky skořice a cherry brandy, bohatá příjemná vyvážená chuť s dlouhotrvající příjemnou dochutí zavařeniny a sladkého koření.
Podrobný popis:
Odrůda: 70% Corvina, 30% Rondinella
Vinice: vybrané historické lokality v obcích San Pietro v Cariano, Fumane a Marano, na dobře zasluněné, vápencové, trochu jílovité a kamenité půdě s čedičovým povrchem; víno je vedeno metodou Pergola a Guyot trellising (laťková mříž - vystavení hroznů intenzívnějšímu slunečnímu svitu)
Vinifikace: výběr zdravých zralých hroznů začíná od konce září před začátkem vinobraní (je to kolem 10% z celkové produkce). Hrozny se vytřídí na vinicích, ručně se přemístí do šestikilových dřevěných krabic a se suší přírodní metodou na suchém a dobře větraném místě. Přírodním sušením víno získává vyšší obsah cukru a lze tak docílit až 15% obsahu alkoholu. V únoru jsou usušené hrozny s vysoce koncentrovaným moštem dále zpracovávány metodou červeného vína s dlouhou dvoutýdenní macerací a kontrolovanou fermentací mezi 14 a 27°C. Poté následuje zrání 2 roky v dřevěných sudech (různých původů a velikostí) a 12 měsíců odpočinku v lahvích.
Charakteristika: tmavě rubínová červená barva s granátovým nádechem; s výrazným buketem, rozinek a švestek, se stopou vanilky skořice a cherry brandy, bohatá příjemná vyvážená chuť s dlouhotrvající příjemnou dochutí zavařeniny a sladkého koření.
Složení: 15,95 % alkohol; 6,35 g/l kyselina; 3,45 pH; 7,5 g/l zbytkový cukru; 35 g/l sušina.
Optimální uskladnění: až 10 let v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze.
Doporučené pokrmy: opékaná nebo dušená tmavá masa, zvěřina, zralé sýry
Teplota podávání: 18°C
[ zpět ]