Santi: Valpolicella Classico Le Caleselle DOC 0,75 L
Země: ItálieLokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:
momentálně není skladem
rubínová barva, s granátovým odstínem, charakteristický, velmi jemný buket, s náznakem třešňové zavařeniny a hřebíčku a stopou po kapradí a hořkých mandlích
Podrobný popis:
Odrůda: 65% Corvina, 30% Rondinella a 5% Molinara.
Vinice: vybrané lokality v obcích San Pietro in Cariano, Negrar a Fumane, na dobře zasluněné, vápencové, trochu jílovité a kamenité půdě s čedičovým povrchem; víno je vedeno metodami cordone speronato, pergola veronese a cortina pendente; výnosy jsou 10 t hroznů na hektar.
Vinifikace: zralé, první týden v říjnu ručně sbírané hrozny kvasí kolem deseti dnů; řízená fermentace (28 –30°C) s kvasinkami místního původu.Část vína zraje krátkou dobu ve dřevěných sudech, zbytek v nerezové oceli; než je víno uvolněno k prodeji, zůstává ještě několik měsíců v lahvích.
Charakteristika: rubínová barva, s granátovým odstínem; charakteristický, velmi jemný buket, s náznakem třešňové zavařeniny a hřebíčku a stopou po kapradí a hořkých mandlích; suchá, velice aromatická, vyrovnaná a čistá chuť s pozoruhodnou dochutí hořkých mandlí.
Analýza složení: 12,5% alkoholu; 5,2 g/l kyselina; 3.45 pH; 4,6 g/l cukru; 28 g/l sušiny.
Optimální uskladnění: 3-4 roky v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze.
Gastronomická doporučení: rizota a těstoviny s masovou omáčkou, játra a uzeniny, drůbež, pečená bílá masa.
Teplota podávání: 18°C
[ zpět ]