Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Machiavelli: Il Principe Toscana IGT 0,75 l

Il Principe Toscana IGT 0,75 l Země: Itálie
Lokalita: Toscana
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:

tmavě červená až rubínová barva, buket je plný a velmi výrazný, s nádychem po konzervovaném černém rybízu a višních, podtrhující tón vanilky a kokosu. V chuti je plné, teplé, výrazné, s dochutí po lesním ovoci, která přechází v příjemnou hořkost opečených kakaových bobů.

Podrobný popis:

Odrůda: 82,5% Cabernet a 17,5% Sangiovese

Vinice: 26,57 hektarů v S. Andrea in Percussina hned za Florencií v nadmořské výšce 300 metrů, otočená na jih, hodně slunná, na půdách smíšeného složení slínu a kompaktního vápence (alberese). Systém pěstování révy je jednoduchý nebo dvojitý Guyot s redukovanými výnosy až na 65% z celkové produkce.

Vinifikace: hrozny se sbírají prvních 10 dnů v říjnu, jsou zpracovávány metodou červeného vína s 15-18 ti denní macerací. Kvašení probíhá za řízené teploty (25°C), poté víno zraje 9 měsíců v barikových sudech, odkud je přetáčeno do velkých sudů, kde zraje dalších 8 měsíců, nakonec je stáčeno do lahví, kde ještě zraje dlouhou dobu před uvolněním do prodeje.

Víno: tmavě červená až rubínová barva, buket je plný a velmi výrazný, s nádychem po konzervovaném černém rybízu a višních, podtrhující tón vanilky a kokosu. V chuti je plné, teplé, výrazné, s dochutí po lesním ovoci, která přechází v příjemnou hořkost opečených kakaových bobů.

Analýza složení: alk.13,14%; celk.kys. 5,12 g/l; pH 3,43; zbytk.cukr 3 g/l; sušina 28 g/l

Optimální uskladnění: 15 let v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze

Gastronomická doporučení:
pečená červená masa, zvěřina, lanýže.

Teplota podávání: 20°C

[ zpět ]