Machiavelli: Il Principe Toscana IGT 0,75 l
Země: ItálieLokalita: Toscana
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:
tmavě červená až rubínová barva, buket je plný a velmi výrazný, s nádychem po konzervovaném černém rybízu a višních, podtrhující tón vanilky a kokosu. V chuti je plné, teplé, výrazné, s dochutí po lesním ovoci, která přechází v příjemnou hořkost opečených kakaových bobů.
Podrobný popis:
Odrůda: 82,5% Cabernet a 17,5% Sangiovese
Vinice: 26,57 hektarů v S. Andrea in Percussina hned za Florencií v nadmořské výšce 300 metrů, otočená na jih, hodně slunná, na půdách smíšeného složení slínu a kompaktního vápence (alberese). Systém pěstování révy je jednoduchý nebo dvojitý Guyot s redukovanými výnosy až na 65% z celkové produkce.
Vinifikace: hrozny se sbírají prvních 10 dnů v říjnu, jsou zpracovávány metodou červeného vína s 15-18 ti denní macerací. Kvašení probíhá za řízené teploty (25°C), poté víno zraje 9 měsíců v barikových sudech, odkud je přetáčeno do velkých sudů, kde zraje dalších 8 měsíců, nakonec je stáčeno do lahví, kde ještě zraje dlouhou dobu před uvolněním do prodeje.
Víno: tmavě červená až rubínová barva, buket je plný a velmi výrazný, s nádychem po konzervovaném černém rybízu a višních, podtrhující tón vanilky a kokosu. V chuti je plné, teplé, výrazné, s dochutí po lesním ovoci, která přechází v příjemnou hořkost opečených kakaových bobů.
Analýza složení: alk.13,14%; celk.kys. 5,12 g/l; pH 3,43; zbytk.cukr 3 g/l; sušina 28 g/l
Optimální uskladnění: 15 let v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze
Gastronomická doporučení: pečená červená masa, zvěřina, lanýže.
Teplota podávání: 20°C
[ zpět ]