Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Bolla: Amarone della Valpolicella Classico DOC 0,75 l

Amarone della Valpolicella Classico DOC 0,75 l Země: Itálie
Lokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: polosuché
Popis:

Nestárnoucí legenda o názvu Amarone se objevila v Itálii poprvé v roce 1953, a to díky vinařství Bolla.

Podrobný popis:

Oblast: Veneto - Conegliano 

Odrůdy:  70% Corvina a 30% Rondinella 

Vinice: kopcovité pozemky na hodně prosluněných plochách, (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), v zóně „Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci oblasti DOC), severozápadně od Verony (severovýchodní Itálie)

Vinifikace:  hrozny se sbírají ručně, dvojitou sklizní. 10-15%  řídkých vyzrálých hroznů je vybíráno odborným personálem, který rozpozná správnou zralost hroznů. Fáze sušení probíhá vysoko v kopcích cca 450 m nad mořem, lokalitě Torbe di Negrar. Po vymačkání ztrácí hrozny 30-35% hmotnosti a dosahují  vysoké koncentrace cukru. Zaschlé hrozny jsou připraveny k vinifikaci v lednu. Teploty fermentace a doba macerace jsou pečlivě kontrolovány a řízeny, s cílem získat co největší ovocné aroma a hladkou sametovou chuť.
Víno zraje 36 měsíců v dubových sudech, část vína zraje paralelně v menších francouzských dubových sudech 18 měsíců, další zrání probíhá v lahvích. 

Charakteristika: jednoduše jedinečné. Barva tmavě rubínová s červenými granátovými odlesky, výrazné aroma s vůní po sladké ovocné marmeládě, rozinkách, koření a stopou balsamica. Bohatá harmonická chuťzralého šťavnatého ovoce s příjemným dotykem opečených mandlí zanechává dlouhou nezanikající chuť na patře.

Analýza složení: Alk. 15,8%; celková kyselina 5.6 g/l;  pH 3.4; zbytkový cukr  9 g/l;  sušina 32 g/l.

Gastronomická doporučení: : pečenému masu a zvěřině, k zralým sýrům a pikantním těstovinám.

Teplota servírování: 20°C

""

[ zpět ]