Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Folonari: Bardolino DOC 0,75 L

Bardolino DOC 0,75 L Země: Itálie
Lokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:

voňavé lehké mladé Bardolino s jasně rubínovou barvou, vůní po hroznech a třešních s tóny fialek, suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním s jemně suchou dochutí po nezralých mandlích a moruších

Podrobný popis:

 

Odrůdy: Corvina Veronese, Rondinella, Molinara a Negrara

Vinice: dobře situované strany (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), na východním
pobřeží jezera Garda (“Lago di Garda”, v Severo-východní Itálii), v okolí obcí veronské
provincie Bardolino, Lazise, Cavaion, Garda, Costermano a Affi; vinná réva je vedena
zejména tradičním systémem Pergola Veronese (laťková mříž) na tvrdých, kamenitých
půdách ledovcového původu; úroda hroznů na hektar je zhruba 13 t se 70% výnosem vína).

Vinifikace: vyzrálé hrozny, sklízené koncem září jsou zpracovávány metodou červeného
vína, se zhruba sedmidenním vyluhováním slupek v mladém moštu, s cílem vytáhnout co
možná nejvíce různých vůní a barvy, a obohatit tím celkový organoleptický obraz nového vína; kvašení probíhá za řízené teploty (28-30°C) s použitím vybraných kvasinek místního
původu, které pomáhají umocnit typický charakter vína; nové víno následně zraje v tancích
z nerezové oceli zhruba do března, kdy je pak stáčeno do lahví a poté uvedeno na trh.

Popis vína: suché červené víno s jasně rubínovou barvou, s vůní po hroznech a
třešních s tóny fialek; suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním s
jemně suchou dochutí po nezralých mandlích a moruších.

Složení: 12% alkohol; 5,8 g/l kyselina; 3,2 pH; 2 g/l zbytkový cukru; 21 g/l sušina

Optimální uskladnění: 1 rok v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální
poloze.

Doporučené jídlo: uzeniny, pikantní předkrmy, pečené a grilované tmavé, ale i
drůbeží maso.

Teplota podávání: 14-16°C

[ zpět ]