Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Folonari: Valpolicella DOC 0,75 L

Valpolicella DOC 0,75 L Země: Itálie
Lokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:

tmavě rubínová červená barva s granátovým odstínem, s výrazným buketem zralého černého ovoce (víno, třešně), s nádechem fialek. Suchá, čistá a velice příjemná chuť s dlouhým zakončením a s přívětivou, jemně nahořklou dochutí po zelených mandlích.

Podrobný popis:

Odrůdy: Corvina, Rondinella, Molinara

Vinohrady: vybrané vinice v kopcovitém terénu v DOC zóně kolem 200 m nad mořem, v oblasti Veneto, situované severně od města Benátky, na východní straně řeky Adige. Víno se pěstuje systémem “Cortina Pendente“, s výnosem kolem 11 t na hektar a 70% výnosem vína.

Vinifikace: zralé hrozny jsou sklízeny začátkem září, jsou zpracovávány tradiční metodou červeného vína s 8-10 dny macerace.Fermentace probíhá při kontrolované teplotě 28-30 C. Nové víno zraje v nerezových tancích, než je plněno do lahví.

Charakteristika: tmavě rubínová červená barva s granátovým odstínem, s výrazným buketem zralého šťavnatého ovoce (víno, třešně), s nádechem fialek. Suchá, čistá a velice příjemná chuť s dlouhým zakončením a s přívětivou, jemně nahořklou dochutí po zelených mandlích.

Analýza složení: 12 % alkohol; 5,7 g/l celková kyselost; 3, 2 pH; 2 g/l zbytkový cukr; 21 g/l suchý extrakt

Optimální uchování:
1-2 roky v lahvích uskladněných horizontálně v chladných a tmavých prostorech.

Gastronomická doporučení: teplé předkrmy, pečená drůbež a vepřové maso, zralé ale ne kořeněné sýry.

Teplota servírování: 16-18°C

[ zpět ]