Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Lamberti: Santepietre Amarone della Valpolicella DOC 0,75 L

 Santepietre Amarone della Valpolicella DOC 0,75 L Země: Itálie
Lokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: polosuché
Popis:

tmavě rubínová červená barva s granátovým nádechem, s význačným buketem zavařeniny, rozinek a fialek, s náznakem po koření, bohatá příjemná vyvážená chuť s dlouho trvající příjemnou dochutí suchého ovoce (broskví, hroznového vína, švestek) a pečených mandlí.

Podrobný popis:


Odrůda: 60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Molinara.

Společnost:
Vinařské závody Lamberti, jedno z nejmodernějších a největších
enologických komplexů v Itálii se sídlem v městečku Pastrengo /asi 20 km od Verony/, na východním pobřeží jezera Garda /Lago di Garda/, jsou relativně mladou, ale velmi rychle se rozvinující skutečností ve veronské vinařské oblasti. Tato společnost, založená v roce 1964, sčítající 170 hektarů vinic /110 ha v oblasti výroby Bardolino classico a 60 ha v oblasti výroby Valpolicella classico/.

Vinice: vyhlášené trati Tenuta Pule v regionu San Pietro v Carianu, vinná réva
je pěstována tradičním systémem Pergola Veronese (laťková mříž) na jílovitých,
vápencovitých a kamenitých půdách, natočených na jihozápad.

Vinifikace: vyzrálé hrozny, sklízené v polovině října před vinobraním, (kolem 10% z celkové produkce) se vytřídí na vinicích, ručně se přemístí do sedmikilových dřevěných nádrží a 100 dní se suší přírodní metodou na suchém a dobře větraném místě. V lednu jsou usušené hrozny s vysoce koncentrovaným moštem dále zpracovávány metodou červeného vína s dlouhou macerací a kontrolovanou fermentací. Poté následuje zrání 2 roky v dubových sudech a 12 měsíců odpočinku v lahvích, pak teprve je víno uvedeno na trh.

Popis vína: tmavě rubínová červená barva s granátovým nádechem; s význačným
buketem zavařeniny, rozinek a fialek, s náznakem po koření, bohatá příjemná vyvážená chuť s dlouho trvající příjemnou dochutí suchého ovoce (broskví, hroznového vína, švestek) a pečených mandlí.

Analýza složení: 14,5% alkohol; 5,8 g/l kyselina; 3,5 pH; 6 g/l zbytkový cukru; 30 g/l sušina.

Optimální uskladnění: více než 10 let v lahvích uložených v chladu a temnu v
horizontální poloze.

Doporučené pokrmy: opékaná nebo dušená tmavá masa, bifteky, sýry

Teplota podávání:
okolo 18-20°C

[ zpět ]