Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Lamberti: Bardolino Classico DOC 0,75 L a 0,25 L

 Bardolino Classico DOC 0,75 L a 0,25 L Země: Itálie
Lokalita: Veneto
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:

jasná třešňově červená barva; vůně po hroznech a třešních s
náznakem fialek; suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním, lehká hořká dochuť po nezralých mandlích a moruších.

Podrobný popis:


Odrůda: 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara, 10% Sangiovese.

Vinice: dobře situované strany (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), v zóně
„Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci širší oblasti DOC); na
východním pobřeží jezera Garda (“Lago di Garda”, v Severo-východní Itálii), v okolí obcí veronské provincie Bardolino, Lasize, Cavaion, Garda, Costermano a Affi; vinná réva, vedena zejména tradičním systémem Pergola Veronese (laťková mříž) a Sylvoz, je pěstována stylem vysoké hustoty sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína(úroda hroznů je zhruba 13 t na hektar se 70% výnosem vína), na tvrdých, kamenitých půdách ledovcového původu.

Vinifikace: vyzrálé hrozny, sklízené koncem září jsou zpracovávány metodou červeného vína, se zhruba sedmidenním vyluhováním slupek v mladém moště, s cílem vytáhnout co možná nejvíce různých vůní a barvy, a obohatit tím celkový organoleptický obraz nového vína; kvašení probíhá za řízené teploty (28-30°C) s použitím vybraných kvasinek místního původu, které pomáhají umocnit typický charakter vína; nové víno následně zraje v tancích z nerezové oceli zhruba do března, kdy je pak stáčeno do lahví a poté uvedeno na trh.

Charakteristika: jasná třešňově červená barva; vůně po hroznech a třešních s
náznakem fialek; suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním, lehká hořká dochuť po nezralých mandlích a moruších.

Analýza složení: 12% alkohol; 5,8 g/l kyselina; 3,2 pH; 2 g/l zbytkový cukru; 21 g/l sušina.

Optimální uskladnění: 2 roky v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze.

Doporučené podávání: uzeniny, pikantní předkrmy, drůbež a bílá masa.

Teplota podávání: spíše nižší okolo 14-16°C, než jak je zvykem u červeného víno, mírně vychlazené umocní jeho vůni a lahodnost.

[ zpět ]