Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Lamberti: Bardolino Chiaretto Classico DOC 0,75 L a 0,25 L

 Bardolino Chiaretto Classico DOC 0,75 L a 0,25 L Země: Itálie
Lokalita: Veneto
Barva: růžové
Kategorie: suché
Popis:

jasná růžová lehce třešňová barva; lahodná vůně po hroznech a
třešních; suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním, lehká hořká dochuť po nezralých mandlích a moruších.

Podrobný popis:


Odrůda: 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Molinara, 10% Sangiovese.

Vinice: dobře situované strany (v průměrné nadmořské výšce 200 metrů), v zóně
„Classico“ (vybraná, menší, historicky nejstarší část v rámci širší oblasti DOC); na
východním pobřeží jezera Garda (“Lago di Garda”, v Severo-východní Itálii), v okolí obcí veronské provincie Bardolino, Lasize, Cavaion, Garda, Costermano a Affi; vinná réva, vedena zejména tradičním systémem Pergola Veronese (laťková mříž) a Sylvoz, je pěstována stylem vysoké hustoty sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína (úroda hroznů je zhruba 13 t na hektar se 70% výnosem vína), na tvrdých, kamenitých půdách ledovcového původu.

Vinifikace:
vyzrálé hrozny, sklízené v půli září jsou zpracovávány metodou růžového vína (jednotlivé odrůdy kvasí a zrajou oddeleně v tancích z nerezové oceli), kdy slupky z vylisovaných hroznů jsou ponechány minimalně v mladém moště s cílem dosáhnout správný odstín jemně růžové barvy; kvašení probíhá za řízené teploty (28-30°C), nové cuvé je realizováno okolo ledna, následuje stáčení do lahví a uvedeno na trh.

Charakteristika: jasná růžová lehce třešňová barva; lahodná vůně po hroznech a
třešních; suchá, čistá, velmi příjemná chuť s přitažlivým dozníváním, lehká hořká dochuť po nezralých mandlích a moruších.


Analýza složení
: 12% alkohol; 5,8 g/l kyselina; 3,2 pH; 2 g/l zbytkový cukru; 21 g/l sušina.

Optimální uskladnění: 2 roky v lahvích uložených v chladu a temnu v horizontální poloze.

Gastronomická doporučení:
vhodné k předkrmům, polévkám, drůbeži a bílému
masu, k zeleninovým pokrmům, ale i jako aperitiv

Teplota podávání: 10-12°C

[ zpět ]