Ca´Bianca: Barbera d´Asti DOC 0,75 L
Země: ItálieLokalita: Piedmont
Barva: červené
Kategorie: suché
Popis:
momentálně není skladem
Barbera d’Asti má sytou, jasnou rubínovou barvu a dokonalý komplexní buket s působivými tóny jemného koření (vanilka), s nádechem zralého červeného ovoce a fialek, chuť je jemná ale hutná, plná a vytříbená, s příjemným a dlouhotrvajícím pocitem chuti višňového kompotu.
Podrobný popis:
Odrůda: 100% Barbera.
Vinice: pečlivě vybrané kopcovité pozemky, obrácené směrem k východu (v průměrné
nadmořské výšce 350 metrů), jsou v oblasti Alto Monferrato, v okolí městečka Alice Bel
Colle, v kraji Piedmont (Severozápadní Itálie); vinná réva, vedena tradičním systémem
Guyot s vyšší hustotou sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším výnosem vína (4.500
sazenic/ha s výnosem 60 hl/ha), je pěstována na sypké půdě tvořené sedimentárním slínem, jílem a vápencem.
Vinifikace: hrozny sklízené ručně koncem září jsou podrobeny kvašení metodou
červeného vína s zhruba šestidenním vyluhováním slupek do mladého moštu, po takto řízeném kvašení o teplotě 28°C následuje fáze jablečno -mléčného kvašení v nerezových tancích opět s regulovanou teplotou; po přibližně osmiměsíčním dozrávání v malých sudech z francouzského dubu (nového a již použitého), nové víno je stáčeno do lahví, kde dozrává
další čtyři měsíce.
Charakteristika: červené suché víno s jasnou sytou rubínovou barvou a s dokonalým
komplexním buketem, s působivými tóny jemného koření (vanilka), s nádechem zralého
červeného ovoce a fialek; chuť je jemná ale hutná, plná a vytříbená, s příjemným a
dlouhotrvajícím pocitem chuti višňového kompotu.
Analýza složení: 13,75% alkohol; 6,60g/l kyselina; 3.40pH; 1g/l zbytkový cukr; 27g/l
sušina.
Optimální uskladnění: 5 let v horizontálně umístěných lahvích v chladném a tmavém
prostředí.
Doporučená jídla: červená masa, zvěřina, zralé sýry.
Teplota podávání: 18°C
[ zpět ]