Dovoz a distribuce alkoholických nápojů

Ca´Bianca: Gavi DOCG 0,75 L

Gavi DOCG 0,75 L Země: Itálie
Lokalita: Piedmont
Barva: bílé
Kategorie: suché
Popis:

Gavi Ca´Bianca má bledší zlatou barvu se svěžím nazelenalým odstínem, jemný a sladký buket s nádechem vůně bílých květů, jablek a vanilky.

Podrobný popis:

Odrůda: 100% Cortese

Vinice: vinice jsou rozprostřeny na svazích (okolo 350 metrů nadmořské výšky), mezi městečky Gavi a Novi Ligure, v kraji Piedmont v severozápadní Itálii; vinná réva, vedena tradičním systémem Guyot, je pěstována stylem vysoké hustoty sazenic na hektar s nižším, ale kvalitnějším, výnosem vína (okolo 4.000 sazenic/ha s výnosem vína 66hl/ha), na jílovito-písčité půdě.

Vinifikace: 80% hroznů, sklízených ručně v polovině září, je podrobeno tradičnímu řízenému kvašení (17-18°C) metody bílého vína v malých tancích z nerezové oceli; alkoholického kvašení je prováděno za použití pečlivě vybraných kvasinek a bez zjemňujících přísad, s cílem zachovat do maximální míry původní složení vína; po jeho ukončení následuje jablečno – mléčné kvašení po dobu asi 6-7 týdnů; zbývajících 20% přezrálých hroznů je kvašeno v nových francouzských dubových sudech, kde víno dozrává zhruba do února. Po stočení do láhve následuje krátké období dozrávání nového vína v lahvi předtím než je uvedeno na trh.

Charakteristika: suché bílé víno světle zlatavé barvy se svěžím nazelenalým odstínem; jemný a sladký buket s vůní květů ovocných stromů, jablek a vanilky; suchá, čistá a vytříbená chuť s dlouhým závěrem po svěžím ovoci a koření.

Analýza složení: 12,40% alkohol; 5,80g/l kyselina; 3,35pH; 1,10g/l zbytkový cukr; 21.80g/l sušina.

Optimální uskladnění: 3 roky v lahvích uskladněných horizontálně v chladných a tmavých prostorech

Doporučená jídla: teplé předkrmy, delikátní první chody, ryby a bílá masa.

Teplota servírování: 12-14°C

[ zpět ]